myspace

myspace layouts

why i'm tired... kenapa aku penat


E-mail this post



Remember me (?)



All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...



Selama beberapa tahun aku telah merungut kerana
kurang tidur dan terlalu banyak tekanan dalam
hidup, akan tetapi sekarang kini aku
tahu kenapa ianya berlaku (the real reason) :

Aku keletihan kerana terlebih kerja... nak tau
kenapa? Di bawah ini aku akan tunjukkan kenapa
aku mempunyai beban kerja yang lebih dan ianya
adalah benar dan bukan rekaan aku :

Populasi penduduk Malaysia sekarang adalah 23 juta orang.

1.7 juta darinya sudah bersara. Jadi tinggal 21.3 juta orang.

1.3 juta pula adalah golongan kanak2 bawah 6 tahun.

Jadi tinggal 20 juta orang.

Dari 20 juta ini, 7 juta masih belajar (tadika, sekolah, kolej,
universiti dll).

Jadi tinggal 13 juta orang yang boleh buat kerja.

Dari 13 juta ini, 5 juta orang adalah pekerja
kerajaan yang pergi kerja tapi tak buat kerja.

Jadi tinggal 8 juta orang yang boleh buat kerja.

Tolak 3 juta orang yang duduk dalam hutan (tentera
darat) pasal diorang nie nak kerja macam
mana... tinggal dalam hutan.

Dah tinggal 5 juta orang yang boleh buat kerja....

Dari jumlah itu, tolak 2.7 juta orang yang
menganggur dan takder kerja, surirumah, pekerja
yang kena VSS, orang2 tua, fresh university
student, kena buang kerja dll.

Tinggallah 2.3 juta orang yang boleh buat kerja.

Dari jumlah ini, sebanyak 1,215,512
orang dilaporkan sakit dan kini
berada di dalam hospital di seluruh Malaysia
(tak kiralah hospital swasta ke atau hospital
kerajaan dan ini termasuklah hospital gila).

dah tinggal 1,084,488 orang yang boleh buat kerja....

Sekarang ini mengikut bancian terkini, terdapat
1,084,486 orang di dalam penjara dan Pusat Serenti di
seluruh negara.

Jadi dah tinggal 2 orang yang boleh buat kerja...

Dan 2 orang itu adalah engkau dan aku...

Dari dua orang ini... engkau SEKARANG INI masih
duduk depan komputer, main internet, main games, reading
jokes, membaca email, main chat dan tak buat kerja
langsung... jadi tinggallah aku sorang yang buat kerja dalam
Malaysia nie... mana aku tak letih!!


0 Responses to “why i'm tired... kenapa aku penat”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 



Web Site Counter
Web Counters

About me

  • I'm @RiNnIe@
  • From Serdang, Selangor, Malaysia
  • very simple person and happy go lucky
  • My profile
myspace

MySpace Layouts

MsGBoarD

Previous posts

myspace

Archives

  • June 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • myspace

    Kenkawan


    myspace

    Links


    ATOM 0.3
    RRich
    IInsane
    NNormal
    NNaughty
    IImportant
    EExhausting

    Name / Username:


    Name 1:
    Name 2:

    myspace