myspace

myspace layouts

Peribahasa Baru....


E-mail this post



Remember me (?)



All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...



ehem... kat sini, aku nak lah kongsi sama2 peribahasa baru yg ditemui oleh seorang ahli fikir agaknye dengan kawan2 yg mana bukak blog aku ni.. peribahasa ini aku amik dari email... jadi kesahihan peribahasa baru ni, korang boleh lah menilai dengan penilaian yg korang suke. hehehe

Peribahasa: Sepandai-pandai lalat terbang akhirnya ketaik jugak dia hinggap.
Maknanya: Orang kalau dah perokok tu...kalau dia berenti....akhirnya dia gerenti start balik punyer.

Peribahasa:Sepandai-pandai tupai melompat, tak pernah masok ke sukan Olimpik jua.
Maknanya: Jangan macam bagus....pasal yg macam bagus tu selalunya tak bagus.

Peribahasa: Biar putih tulang jgn putih muker.
Maknanya: Kalau surat beranak dah letak orang Melayu jgn eksen nak jadi Mat Salleh plak... be proud of what you are.

Peribahasa: Kalau tidak ader angin masakan satu LRT boleh bau busuk?
Maknanya: Ada orang kentotlah tu...

Peribahasa: Seperti kacang luperkan mamak kacang putih.
Maknanya: Orang yg tak sedar diri....tak kenang jasa baik orang yg muler-muler memfofularkan dia.

Peribahasa: Ader udang di sebalik udang lain
Maknanya: Jgn sangka yg duduk sorang kat tempat sunyi tu sorang....check betul-betul, mesti ader sorang lagi kat bawah ke....kat tengah ke...tengah baring ke.

Peribahasa: Biar mati anak jgn mati pucuk
Maknanya: Kalau dah mati pucuk camner nak dapat anak......btol tak?

Peribahasa: Sudah jatuh ditimpa piano
Maknanya: Nasib malang yg tak agak-agak.

Peribahasa: Hidung tak mancung, gigi pulak yang mancung.

Maknanya: maknernyer . . .

maknernyer................

maknernya.................


Jangan nak tersengeh-sengeh kat depan PC......


Pergi lah buat kerja!!!!!


---- sumbangan: Zulkhairy


0 Responses to “Peribahasa Baru....”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 



Web Site Counter
Web Counters

About me

  • I'm @RiNnIe@
  • From Serdang, Selangor, Malaysia
  • very simple person and happy go lucky
  • My profile
myspace

MySpace Layouts

MsGBoarD

Previous posts

myspace

Archives

  • June 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • myspace

    Kenkawan


    myspace

    Links


    ATOM 0.3
    RRich
    IInsane
    NNormal
    NNaughty
    IImportant
    EExhausting

    Name / Username:


    Name 1:
    Name 2:

    myspace